Piše: Petra Kmetec

O Petri

petra kmetec petrin pilatesPetra se z zdravim načinom prehranjevanja in življenja nasploh, ukvarja že vrsto let. Preizkusila je že več načinov prehranjevanja, tudi vegetarianstvo, paleo idr. Njena strast je pilates, katerega voditeljica je že več kot 10 let. Njen pilates je prav poseben, saj vsebuje tudi tehnike sproščanja. S tem ustvarja edinstveno mešanico krepitve mišic, sprostitve in duhovnosti. Če ste napeti, vas boli hrbtenica ali pa vas takšna oblika vadbe veseli, jo kontaktirajte na [email protected]. Obiščite in všečkajte tudi njeno Facebook stran Petrin Pilates.

 

Moj SIBO protokol – dan 6

Po dolgem času se jasno spomnim sanj. Čudne sanje. Prijatelj znanstvenik je zbiral trupla, da je preverjal, kako se določene stvari v telesih razvijajo in je na podlagi tega delal zdravila. Zdravila so bila uspešna, nihče pa ni vedel kako je do tega prišel. In potem odkritje, policija, vožnje, spet sem bila v svojem svetu in so odšli brez mene, iskanje prevoza, dobila še boljšo ponudbo, marsikaj vmes doživela in bam – ura je šest, odpri očke. Zakaaaaaj? Pa nedelja je, naj se še malo naspim. Vstanem se ob sedmih, pojem vse kar moram, tuš in komaj čakam zajtrk.

Danes pa bo… Tale dieta mi je prestavila menstruacijo. Za tri dni. Kar je pri meni izjemno čudno, saj jo imam v 99% na 28 dan, še ura je skor vedno enaka.. In je začelo. Zvijanje, glavobol, slabo počutje. Kot da nimam dovolj že vsega tega zaradi protokola, ki ga izvajam. In lakota. Saj ne lakota – bolj apetit, ko bi pojedla vse, kar mi pride pod roke. Danes sem se morala kar pošteno vzeti v roke, ker bi hitro naredila iz treh obrokov kakšnih šest, sedem 🙂 Pri večerji so me spet ‘’zadele’’ vlaknine. Slabost, vročinski vali, čuden občutek v glavi, siljenje na bruhanje, napetost, zaspanost, prav mučno mi je. Zdaj že vem, da bo čez eno uro bolje. Je pa sedaj kot sodni dan. In če to še združim z menstrualnimi tegobami, sem popolna 🙂 Naj že hitro mine. Ko se spomnim, da bom to delala še naslednjih deset tednov, se mi kr zamegli pred očmi. Čeprav vem, da je to dobro zame in da mi bo dolgoročno mnogo bolje. In vem, da ne smem razmišljat, da mi je nekaj prepovedano. To delam zato, ker je najbolje zame in vse ‘’prepovedane’’ snovi so strup, ki me bodo samo vrnile v predhodno stanje, v katero pa res nočem. Tako da – glavo gor, nasmeh na obraz in z optimizmom naprej <3

Leave a Reply